Iedere woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur kun je in de bibliotheek in Emmen jouw juridische vragen stellen aan de deskundige juristen van het Juridisch Loket. Het Skypen en het juridisch advies is gratis.

Hoe werkt het?

Het Skype-gesprek is als een inloopspreekuur: een afspraak is niet nodig. In een aparte ruimte in de bibliotheek maak je gebruik van een computer met Skype-verbinding. Via de videoverbinding zie je een jurist van het Juridisch Loket en de jurist ziet jou ook. Zo kun je jouw juridisch vraag persoonlijk aan hem of haar stellen.

Werkwijze Juridisch Loket

Meestal krijg je direct antwoord op je vraag. Het komt voor dat de vraag niet direct beantwoord kan worden. Dan nodigt het Juridisch Loket je uit voor een vervolgafspraak of verwijzen ze je door naar de juiste instantie. Bijvoorbeeld een advocaat of een mediator.

Skypen vanuit huis

Je kunt niet vanuit huis of andere locatie skypen met het Juridisch Loket. Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer dit wel mogelijk wordt.

Het Juridisch Loket Emmen

Lukt het niet om op woensdagochtend langs te komen in de bibliotheek in Emmen? Dan ben je ook welkom op de vestiging van het Jurdisch Loket in Emmen tijdens het inloopspreekuur op dinsdagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Ook is het mogelijk om de juristen te bellen of te mailen.