Ook tijdens de Nationale Voorleesdagen gaan we natuurlijk knutselen.

Het prentenboek 'Maar eerst ving ik een monster' van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen. Het is verkozen tot prentenboek van het jaar. Het is een kort verhaal over jou. Jij ging slapen. En toen was het verhaaltje alweer uit. Ja… maar eerst ving ik een monster.  En nog een monster..... Je begrijpt het alm we gaan monsters knutselen!

 

Maandag 31 januari van 15:00 tot 16:00 uur. Voor 4 jaar en ouder. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.Datum: 31 jan
Begintijd: 15:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Zuidlaren
Toegang: Gratis

De voorstelling wordt uitgesteld naar een nader te bepalen moment. 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt Poppentheater Cassiopeia in alle bibliotheken in de gemeente Tynaarlo. Tijdens het bezoek wordt de voorstelling 'De Noorderkroon is zoek' gespeeld.

De Noorderkroon is zoek.
Tim logeert graag bij zijn opa. Nadat opa een slaapliedje heeft gezonden is het tijd om te gaan slapen. Dan verschijnt Koningin Cassiopeia aan Tims bed. Zij heeft hulp van Tim nodig. Ze is haar kroon kwijt. Tim zegt dat ze beter naar de politie kan gaan. Tim ontmoet de kleine beer. Die wil hem wel naar de sterrenhemel brengen. Is dit allemaal echt gebeurd of was het toch maar een droom.

Het is een voorstelling voor peuters vanaf 3 jaar en duurt ongeveer 30 minuten.

Nationale Voorleesdagen
Voorlezen maakt je leuker! De doelstelling van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Tijden
Bibliotheek Eelde: 09.30 uur
Bibliotheek Vries: 11.00 uur
Bibliotheek Zuidlaren: 14.30 uur

Wil je de voorstelling bezoeken dan kun je opgeven bij de gewenste bibliotheek.
- Bibliotheek Eelde - info@bibliotheekeelde.nl, 088 012 8215
- Bibliotheek Vries - info@bibliotheekvries.nl, 088 012 8275
- Bibliotheek Zuidlaren - info@bibliotheekeelde.nl, 088 012 8285

 

Begintijd: 14.30 uur
Eindtijd: 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde, Vries en Zuidlaren
Toegang: Gratis

Deel deze pagina