Deze cursus is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is en graag nieuwe manieren wil ontdekken om creatieve talenten te stimuleren en ontwikkelen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. In elke bijeenkomst bekijken we beeldende kunst en lezen we samen poëzie. Daarnaast zijn er korte schrijfopdrachten en behandel ik tips en trucs, do en don’ts, om gemakkelijker en krachtiger beeldend te schrijven.

We gaan kijken, lezen en schrijven!

Je leert met meer plezier en gemak naar kunstwerken te kijken én gedichten te lezen. Na de cursus zul je gemakkelijker zien hoe een beeld wordt neergezet. Of het nu in taal is of puur visueel. Door te experimenteren met het schrijven van poëzie, leer je meer over hoe je poëzie kunt lezen. Door te ontdekken hoe je poëzie kunt lezen en daarover kunt praten met anderen, train je je taalgevoel. Het werkt inspirerend!

Boekenweekthema

Omdat de cursus in de Boekenweek is (met het thema 'De moeder de vrouw') besteden we ook een les aan het thema dat ontleend is aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. Dit gedicht gaan we samen lezen en onderzoeken hoe het in elkaar zit. Dit doen we met behulp van Visual Thinking Strategies, een methode om naar beeldende kunst te leren kijken.
We zullen ook andere gedichten én beeldende kunst gaan bekijken met deze aanpak. Want poëzie is beeldend werken met taal We bekijken kunstwerken waarin beelden van vrouwen de hoofdrol spelen, om meer te leren van hoe beelden werken en om ons te laten inspireren.

Docent: Laurens Kruger

Cursusdata: 21 maart, 28 maart en 4 april (tijd: 19.30 – 21.30 uur)

Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op in Bibliotheek Eelde, via mail info@bibliotheekeelde.nl of per telefoon 088 012 8215.