In de Bibliotheek Eelde is t/m 12 juli een expositie te bezichtigen van Janke Kamps uit Peize.  Haar werk bestaat uit kleurige schilderijen met vrolijke, heldere en felle kleuren. Zij schildert nu 6 jaar en heeft al die tijd schilderles van verschillende docenten.

Haar ouders hadden vroeger een schilderswinkel. Zij was toen al gefascineerd door het mengen van de verschillende kleuren verf. Zij schildert het liefst abstract met penseel of  paletmes. Zij hanteert verschillende technieken : de ene keer is de verf dik aangebracht op het doek , de andere keer  verdunt ze de verf en is het meer een aquarel.  Janke schildert vanuit haar gevoel; ze wordt bij het schilderen gestimuleerd door muziek. En ook houdt ze van schilderen buiten in de natuur.

De expositie is tijdens de openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen.