Van dinsdag 13 augustus t/m zaterdag 28 september is in de bibliotheek Eelde het kleurrijke werk te zien van Bernard Untied. (Blu’s Art)
De uit Paterswolde afkomstige kunstenaar is vanaf 12 jarige leeftijd al aan het tekenen en schilderen.
Hij schilderde vooral vogels en stillevens, waar hij zo dan af en toe iets van verkocht. Hij is later schilderlessen gaan volgen bij een Groninger kunstenaar om zich vervolgens te ontwikkelen als autodidact.
In de jaren 1970 -1985 is Bernard begonnen met het schilderen van landschappen zowel voor zichzelf als in opdracht.
Tevens hield hij zich in deze periode bezig met het ontwerpen van logo’s voor particulieren en bedrijven.
Hierdoor raakte hij in de ban van figuratieve en abstracte schilderkunst waardoor hij naast het schilderen van vogels en stillevens, begon met het schilderen van fantasiefiguren. Zowel in zijn directe omgeving als op reis is het observeren van mensen en de kleurrijke natuur, een grote inspiratiebron.

Zijn contemporaine oeuvre kenmerkt zich dan ook vooral in een kleurrijk scala van Le Carnaval Des Animaux. Vanaf 199 houdt Bernard zich bezig met landelijke exposities waarbij hij in 2002 verkozen werd tot één van de genomineerde kunstenaars van het Landelijk Kunstproject Talens.
De landelijke exposities hebben er toe geleid dat zijn kunst ook in het buitenland zijn weg heeft gevonden.

De expositie kan bezichtigd worden tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.