Culturele Raad Eelde organiseert een lezing door dichter/schrijver Rodaan Al Galidi.

Rodaan Al Galidi is een schrijver van Irakese afkomst. Hij is geboren in 1971, maar zijn precieze geboortedatum is onbekend, omdat zulke gegevens niet geregistreerd worden en verjaardagen niet gevierd worden in zijn streek van herkomst.

Al Galidi studeerde in Irak af als bouwkundig ingenieur. Na zijn studie vluchtte hij uit Irak om de dienstplicht te ontwijken; zes jaar later, in 1998, kwam hij in Nederland terecht, waar hij asiel aanvroeg. Het asiel werd hem geweigerd. Lessen Nederlands mocht hij bijgevolg niet bijwonen. Daarom leerde Al Galidi zelf de Nederlandse taal en begon te schrijven. In 2007 kon Al Galidi gebruik maken van het generaal pardon in Nederland. In 2011 zakte hij voor zijn inburgeringscursus, hoewel hij al in 2003 genomineerd was voor de J.C.Bloem poëzieprijs en in 2011 de Prijs voor de Literatuur kreeg van de Europese Unie.

Hij kreeg grotere bekendheid met zijn roman 'Hoe ik talent voor he leven kreeg' die in 2016 uitkwam. Hierin beschrijft hij het leven in een asielzoekerscentrum.

Entrée € 10,00 (incl. koffie /thee); leden bibliotheek € 7,50

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Eelde.