BoekStart

 

boekstartlogo       

Baby's houden van boeken!

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leuk. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Ook je baby kan al boekjes lenen in de bibliotheek. Bibliotheken hebben een speciale hoek ingericht met baby-, dreumes- en peuterboekjes. Hier vind je o.a. stevige kartonnen boekjes en stoffen boekjes met mooie plaatjes die geschikt zijn voor je baby.

Gratis BoekStartkoffertje 

boekstartkoffertjeWanneer je baby ca. 3 maanden is, krijg je van de gemeente of het consultatiebureau een brief met een waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje. Ga met deze bon naar de Bibliotheek, maak je baby of dreumes lid en ontvang het BoekStartkoffertje. Geen bon ontvangen? Download dan de waardebon BoekStart.

Het BoekStartkoffertje bevat:

  • Een babyboekje
  • Geïllustreerd boekje met kinderliedjes en cd
  • Een boekenlegger
  • Een folder over voorlezen

Elk halfjaar nieuwe boekjes

Elk halfjaar nieuwe boekjes maakt dat het koffertje ook voor een volgende baby leuk is. Er zijn weer twee nieuwe boekjes geselecteerd voor in het oranje BoekStartkoffertje. BoekStart geeft tips aan ouders hoe je deze boekjes voorleest aan je baby. Klik op de plaatjes voor de tips.

  • stoffen boekje Gonnie gaat op stap van Olivier Dunrea met tekst van Elly van der Linden (Gottmer)
  • hardkartonnen uitgave Daar gaan we! van Leo Timmers (Rubinstein). 

Gonnie gaat op stap Elly van der Linden Daar gaan we Leo Timmers

Website BoekStart

De website www.boekstart.nl is speciaal bedoeld voor ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar. Je vindt er tips, maar ook kortingsbonnen om boekjes aan te schaffen bij een (kinder)boekhandel in de buurt.

Magazine Boekboekstart 15 150Start voor jou

Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

Internet

www.boekenjeugd.nl - Een selectie mooie en bruikbare boeken voor lezers van 0 - 4 jaar.
www.leesplein.nl - Leestips voor baby's, peuters en kleuters op titel en onderwerp. Ook tips voor voorlezen en verwerkingssuggesties.
kindentaal.logopedie.nl - Achtergrondinformatie over de spraak- en taalontwikkeling, tips en adviezen om de taalontwikkeling te stimuleren.