In zo'n 40 Drentse bibliotheken* staat van 6 t/m 23 december een Joris’ Kerstboom. Kom langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met daarin een kerstgedachte in de Joris’ Kerstboom.

Hang jouw speciale boodschap in de boom

De Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een dierbaar persoon en hun verhaal te delen. Joris’ Kerstboom is de plek waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren.

We bieden alle bezoekers van de bibliotheek de gelegenheid een speciale boodschap in Joris’ Kerstboom te hangen. Wie zet jij in het licht?

Hoe het werkt

Naast de kerstboom in de bibliotheek staat een tafel met kerstballen. Deze kun je vullen met jouw persoonlijke boodschap. Schrijf een mooie boodschap, maak een tekening of plak een foto, en hang de kerstbal aan het lintje in Joris’ Kerstboom. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom!

Mooie ontmoetingsplaats

De kerstboom vol kerstgedachten wordt een ontmoetingsplaats. Het versieren en ophangen van de kerstballen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. Erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. Er is tijdens de openingsuren een medewerker aanwezig om je op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

Joris Linssen bezoekt Bibliotheek Meppel

Joris Linssen komt persoonlijk langs bij 'zijn' kerstboom in Bibliotheek Meppel.
Zijn bezoek zal plaatsvinden op woensdag 19 december van 15.30 - 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

Bekijk de aflevering van Joris' Kerstboom uit 2017 op www.uitzendinggemist.net.

joris kerstboom uitzending gemist

* Er staat een Joris' Kerstboom in alle bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.